Vuoden 2018 ISA-yritys on helsinkiläinen SKH-Isännöinti Oy

Isännöinnin Auktorisointi ISA ry on nimennyt vuoden ISA-yritykseksi SKH-Isännöinti Oy:n Helsingistä.

Isännöinnin Auktorisointi ISA ry on nimennyt vuoden ISA-yritykseksi SKH-Isännöinti Oy:n Helsingistä. SKH-Isännöinti Oy sai korkeimman pistemäärän auditoinnissa. Auditoinnin suoritti DNV GL Business Assurance Finland Oy.

SKH-Isännöinti Oy,n henkilöstö asettui ryhmäkuvaan. Etualala vasemmalla kaiteen vieressä toimitusjohtaja Juha Kulomäki ja hänen takanaan vasemmalla tähän uutiseen haastateltu päätoiminen isännöitsijä Markku Kulomäki.

SKH-Isännöinti Oy:n Markku Kulomäki kertoo, että yritys toimii vastuullisesti, luotettavasti ja avoimesti sekä asiakkaiden että oman henkilöstön suuntaan.

– Vastuullisuus tarkoittaa meille esimerkiksi puolueettomuutta. Kun isännöitsijällä ei ole työtä haittaavia sidonnaisuuksia, hän voi edistää asiakastaloyhtiöiden parasta puolueettomasti. Olemme vastuullisia myös siinä, miten käsittelemme asiakkaidemme tietoja, havainnollistaa päävastuullinen isännöitsijä Markku Kulomäki SKH Isännöinnistä.

Avoimuuden Kulomäki kertoo näkyvän esimerkiksi siinä, miten tiedot ovat taloyhtiöiden saatavilla.

Jos hallitus ei näe jotain asiaa, niin sitä ei ole omassa. Taloyhtiöiden hallituksilla on koko ajan isännöitsijän digitaalinen työpöytä nähtävillä.

– Jos hallitus ei näe jotain asiaa, niin sitä ei ole omassa. Taloyhtiöiden hallituksilla on koko ajan isännöitsijän digitaalinen työpöytä nähtävillä. Lisäksi lähetämme asiakkaille viikoittain tiedotteen ajankohtaisista asioista, kertoo Kulomäki.

Kulomäen mukaan yrityksessä toimitaan vastuullisesti ja avoimesti myös oman henkilöstön suuntaan. Työhyvinvoinnista huolehditaan ja sitä mitataan säännöllisesti. Henkilöstö pidetään tiimikeskustelujen kautta koko ajan tietoisina yrityksen tavoitteista ja päätöksistä. Henkilökuntaa myös palkitaan tulosten mukaan. Keskimäärin SKH-Isännöinnissä viihdytäänkin pitkään, keskimäärin yli seitsemän vuotta.

Isännöintiyritysten auktorisointien kohdalla tarkastellaan muun muassa sitä, millaista kehitystoimintaa yrityksessä on, miten viestintä on hoidettu, millaisin prosessein asiakasyhtiöitä hoidetaan sekä esimerkiksi yrityksen johtamiskäytäntöjä sekä työnantaja- ja ympäristövastuun hoitamista. Asiakkaille ISA-auktorisointi ja siihen liittyvä ISA-merkki viestii siitä, että taloyhtiön isännöinti on luotettavissa ja osaavissa käsissä.

Tällä hetkellä SKH-Isännöinti Oy isännöi noin 260 taloyhtiötä, sen liikevaihto oli noin 5 milj. euroa vuonna 2017 ja se työllistää noin 60 työntekijää.

ISA-auktorisointijärjestelmää ylläpitää Isännöinnin Auktorisointi ISA ry. Tällä hetkellä auktorisoituja yrityksiä on 116. Auktorisointi myönnetään vain laatukriteerit täyttäville isännöintiyrityksille. Auktorisointiin kuuluu osana DNV GL Business Assurance Finland Oy:n joka kolmas vuosi tekemä auditointi, joka antaa samalla yrityksille arvokasta, toiminnan kehittämiseen auttavaa tietoa.

Lisätiedot:
Asiamies, Isännöinnin Auktorisointi ISA ry
Juha-Pekka Manninen
050 3246 604
juha-pekka.manninen@isannointiliitto.fi