Auktorisointitentit

Auktorisoitu Isännöitsijä -tenttejä järjestetään ympäri vuoden Isännöintiliiton toimistolla Helsingissä ja kysynnän mukaan muilla paikkakunnilla Suomessa. Tenttipäivät päivittyvät tälle sivulle heti varmistuttuaan.

Tulevia tenttipäiviä

• Helsingin syksyn 2018 tenttipäivät:
    17.8. klo 10-11
    11.10. klo 11-12
    9.11. klo 10-11
    14.12. klo 10-11
    Helsingin tentit pidetään Isännöintiliiton toimistolla osoitteessa Lapinlahdenkatu 1 C 00180 Helsinki.
  • Muut tenttipäivät:
    12.9. klo 15.15-16.15 Lahti, Isännöintipäivät
  • Tenttiehdotukset ja tiedustelut sähköpostitse osoitteeseen isa@isannointiliitto.fi

Tenttikäytännöt

• Juridinen osaaminen mitataan pätevyyskokeessa, jossa vastataan 50 monivalintakysymykseen. Kysymykset mittaavat isännöitsijän yleistä ja tavanomaista osaamista. Kysymyksistä puolet on asunto-osakeyhtiölaista ja puolet muista isännöinnin kannalta oleellisista laeista ja säädöksistä.
  • Tenttiin pääsee ilmoittautumaan sen jälkeen, kun on hyväksytysti palauttanut sähköisen hakulomakkeen (työkokemus, koulutus ja projektiosaaminen liitteineen).
  • Tenttiä varten on laadittu kysymyspankki, jossa on noin 200 monivalintakysymystä. Kysymyksiä päivitetään tarpeen mukaan. Järjestelmä arpoo kullekin tentin suorittajalle vastattavat 50 kysymystä siten, että jokaiselle tulee erilainen koe.
  • Tehtävistä 60 % eli 30 vastausta on oltava oikein. Väärästä vastauksesta tulee miinuspisteitä.
  • Tentti järjestetään valvotusti Helsingissä Isännöintiliiton toimistolla ja muilla isoimmilla paikkakunnilla. Tenttejä järjestetään kysynnän mukaan. Koeaika on 60 minuuttia.
  • Hakijat suorittavat tentin omalla kannettavalla tietokoneellaan ilman taustamateriaalia. Tentin tuloksista ilmoitetaan hakijoille henkilökohtaisesti myöhemmin.

Tentin sisältö

Tentissä on kysymyksiä seuraavista laeista ja asetuksista  (25 kpl asunto-osakeyhtiölaista ja 25 kpl muista):

• Asunto-osakeyhtiölaki
  • Laki asunto-osakeyhtiölain voimaanpanosta
  • VNA osakehuoneistojen pinta-alan mittaustavasta ja isännöitsijäntodistuksesta
  • Osakeyhtiölaki
  • Järjestyslaki
  • Laki rakennuksen energiatodistuksesta
  • YMA rakennuksen energiatodistuksesta
  • Pelastuslaki
  • Maankäyttö- ja rakennuslaki
  • Maankäyttö- ja rakennusasetus