Auktorisointitentit

Auktorisoitu Isännöitsijä -tenttejä järjestetään ympäri vuoden Isännöintiliiton toimistolla Helsingissä sekä kysynnän mukaan muilla paikkakunnilla Suomessa. Tenttipäivät päivittyvät tälle sivulle heti varmistuttuaan.

Tulevia tenttipäiviä

Huom! Tenttitilaisuuksia ei toistaiseksi järjestetä Koronaviruspandemian vuoksi.
Seuraamme tilannetta ja pidämme tenttejä tulevaisuudessa mahdollisuuksien mukaan.
Mikäli haluaisit osallistua tenttiin, laita meille sähköpostia niin olemme sinuun
yhteydessä tilanteen selkiydyttyä.

 • Tulevat tenttipäivät: 
  Helsingin tentit pidetään Isännöintiliiton toimistolla osoitteessa Lapinlahdenkatu 1 C 00180 Helsinki.
 • Voimme myös järjestää tentin sinulle sopivana ajankohtana Helsingin toimistollamme.
  Muissa kaupungeissa järjestämme tenttejä kiinnostuneiden mukaan.
  Ota yhteyttä isa@isannointiliitto.fi ja sovitaan teille sopiva tenttiajankohta ja -paikka!

Tenttikäytännöt

 • Juridinen osaaminen mitataan pätevyyskokeessa, jossa vastataan 50 monivalintakysymykseen. Kysymykset mittaavat isännöitsijän yleistä ja tavanomaista osaamista. Kysymyksistä puolet on asunto-osakeyhtiölaista ja puolet muista isännöinnin kannalta oleellisista laeista ja säädöksistä.
 • Tenttiin pääsee ilmoittautumaan sen jälkeen, kun on hyväksytysti palauttanut sähköisen hakulomakkeen (työkokemus, koulutus ja projektiosaaminen liitteineen). Tenttiin voit ilmoittautua Moodlessa, jos tenttipäivä on ennalta määritelty. Tenttiin voi ilmoittautua myös sähköpostitse.
 • Tenttiä varten on laadittu kysymyspankki, jossa on noin 200 monivalintakysymystä. Kysymyksiä päivitetään tarpeen mukaan. Järjestelmä arpoo kullekin tentin suorittajalle vastattavat 50 kysymystä siten, että jokaiselle tulee erilainen koe.
 • Tentistä pääsee läpi 30:llä pisteellä. Oikeasta vastauksesta saa yhden pisteen ja väärä vastaus vähentää 0,5 pistettä. Varstaamatta jättäminen ei vähennä pisteitä.
 • Tenttejä järjestetään valvotusti Helsingissä Isännöintiliiton toimistolla ja muilla isoimmilla paikkakunnilla kysynnän mukaan.
 • Hakijat suorittavat tentin omalla kannettavalla tietokoneellaan ilman taustamateriaalia. Koeaika on 60 minuuttia. Tentin tuloksista ilmoitetaan hakijoille henkilökohtaisesti myöhemmin.